Bromfietsrijles

Wil jij je brommerrijbewijs halen? Wij helpen je het theorie examen te leren, zodat je dit met goed gevolg af kunt leggen. Je kunt zelf het theorie examen aanvragen en op die manier de eerste stap zetten richting je scooter rijbewijs.

Het theorie examen voor je scooter bestaat uit 50 vragen, verdeeld over ja/nee-vragen, multiple choice vragen en open vragen. Je dient tijdens het CBR theorie examen minimaal 44 goede antwoorden te geven, om het certificaat in handen te krijgen en te kunnen starten met de lessen voor je bromfietsrijbewijs. We zorgen er als Rijschool ARM in Leiden en Leiderdorp graag voor dat je optimaal bent voorbereid, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Praktijkexamen bromfietsrijbewijs

Naast het CBR theorie examen voor je scooterrijbewijs dien je tegenwoordig ook een praktijkexamen af te leggen. Dit examen zal ongeveer 45 minuten duren, waarvan je 25 - 30 minuten op de scooter rijdt. De examinator vanuit het CBR zal je beoordelen op je verkeersdeelneming op de openbare weg. Je rijdt op een eigen scooter, op de manier zoals we je dat tijdens de rijlessen hebben geleerd. Je kunt vanaf je 16e deelnemer aan het praktijkexamen voor je bromfiets en ook vanaf die leeftijd je theorie halen. Zorg ervoor dat je je theoriecertificaat bij je hebt tijdens de rijlessen, zodat je kunt aantonen dat je deze tijdig behaald hebt.

De juiste kleding

Het is verplicht om tijdens je bromfietspraktijkexamen gebruik te maken van een goedgekeurde bromfietshelm. Het is daarnaast verstandig om goede kleding te dragen, zoals handschoenen die je polsen bedekken en hoge schoenen of laarzen ter bescherming van je enkels. Kies voor een broek en jas die zowel je armen als je benen bedekken en houd rekening met de weersomstandigheden. Heb je deze kleding zelf (nog) niet tot je beschikking? Dan kun je de kleding zowel tijdens je rijlessen als tijdens het examen voor je scooterrijbewijs bij ons huren. We zorgen er als Rijschool ARM in Leiden en Leiderdorp immers graag voor dat je kunt rekenen op een optimale voorbereiding.
Heb je al een autorijbewijs of motorrijbewijs? Dan hoef je het rijbewijs AM niet apart te halen en mag je op basis van je bestaande rijbewijs gebruik maken van een scooter.