Motorrijles

Wil jij je motorrijbewijs halen? Kies dan voor motorrijles bij Rijschool ARM, waar we je op een uitgebreide manier klaarstomen voor het rijexamen bij het CBR. De kosten van het rijbewijs hangen gedeeltelijk af van wat je al kunt en hoe snel je de vaardigheden onder de knie hebt. Wil je gebruik maken van een spoedcursus rijbewijs, of aan de andere kant juist motorrijlessen nemen in je eigen tempo? We zorgen er als rijschool in Leiden en Leiderdorp voor dat we ons aanpassen aan jouw wensen.

We geven onze motorrijles op een Honda CBF 500 met ABS, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaar en wendbaar materiaal. Bovendien krijg je les van een KNMV gediplomeerd rij-instructeur. Heb je al een autorijbewijs in handen? Dan hoef je het theorie-examen niet af te leggen en kun je direct van start gaan.

Drie verschillende examens voor je motorrijbewijs

Je doet drie verschillende examens om je motorrijbewijs te halen. Tijdens je rijlessen zullen we aandacht besteden aan de vaardigheden die je nodig hebt voor het Examen Algemene Voertuigbeheersing (AVB), net als het Examen Algemene Verkeersdeelname (AVD). Eventueel dien je ook het CBR theorie examen voor je motor af te leggen.

Houd er rekening mee dat je per 1 april 2004 7 bijzondere verrichtingen dient uit te voeren, van de 12 die je er dient te beheersen.

Inhoud van het rijexamen AVB

Tijdens het rijexamen AVB voor je motorrijbewijs dien je een aantal oefeningen uit te voeren, verdeeld in 4 clusters. Het gaat om deze oefeningen:

• Het lopen met de motor en gebruik van de standaard (deze is verplicht);

• De verrichtingen bij lage snelheid (zes oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze);

• De verrichtingen bij hogere snelheid (drie oefeningen, één verplicht);

• De remoefeningen (drie oefeningen, waarvan één verplicht en één naar keuze).

 

Aanscherping van de regels door het CBR

Het wordt op termijn lastiger om je motorrijbewijs te halen, omdat het CBR de regels verder aan zal scherpen. Start daarom nu met je rijlessen, zodat je binnenkort kunt genieten van jouw vrijheid op de motor.

Neem contact op